גלית זמלר מובילה האקתונים
ומפתחת תכנית יזמות
054-4803863
דף הבית >תכנית יזמות לילדים ולנוער

תכנית יזמות לילדים™ ולנוער בבתי ספר
פרי פיתוחה של גלית זמלר


הבאנר והלוגו באדיבות הנחומים - איור ואנימציה

תכנית יזמות לילדים ולנוער


תוכנית היזמות היא תכנית העשרה לבתי ספר ללימוד יזמות ולהקניית כישורי חיים ומיומנויות יזמיות, המשמעותיים להצלחת התלמידים בחיים.

התוכנית פותחה כמיזם חברתי חינוכי, שהחזון שלו הוא להנגיש את החינוך ליזמות, מתוך הבנה שהחינוך ליזמות הוא בראש ובראשונה עניין של חשיבה יזמית ודרך חיים.

התכנית כוללת שני חלקים - לבחירתכם:

חלק ראשון - מיומנויות מעולם היזמות והעצמת התלמידים. חלק זה הוא תכנית לשנתיים של מערכי שיעור מוכנים ללימוד לכיתות ב'-ו', העוסקים בחשיפת התלמידים למיומנויות מעולם היזמות בדרך חווייתית וקלילה, תוך איתור וטיפוח חוזקות אישיות של כל תלמיד ותלמידה.

חלק שני - גרסה אחת "תכנית יזמות לילדים" לתלמידי כיתות ד' ומעלה, וגרסה שנייה "תכנית יזמות לנוער" לתלמידי החטיבות והתיכונים. תכניות אלו כוללות מעל 20 מודולים מוכנים ללימוד, כל אחד מהם עוסק באספקט אחר מהזירה היזמית, ובמהלכם התלמידים מתנסים בפיתוח מיזמים במסגרת הבית ספרית.

תוכנית היזמות של גלית זמלר מפתחת בתלמידים ומעודדת אותם לחשיבה עצמאית וחיובית, זיהוי הזדמנויות, חשיבה ביקורתית, שאילת שאלות, חקר, הקשבה לזולת, עבודת צוות, אמונה בעצמך וביכולותיך, הצבת יעדים ומטרות והתמדה עד להשגתם, לקיחת אחריות, יצירתיות, עמידה מול קהל ועוד. התוכנית מצליחה להקנות לילדים בדרך מהנה ומפרה כישורים נדרשים אלו.

התכנית נלמדה מאז שנת 2009 בעשרות בתי ספר בארץ, וגם בחו"ל - בארה"ב, בסין, בהונג קונג, בהודו, בווייטנאם, דרום אפריקה ועוד.

התכנית מתעדכנת באופן שוטף ומותאמת לשינויים הסובבים אותנו. כמו גם שימוש בכלי בינה מלאכותית.

את התכנית על גרסאותיה השונות לומדים כלל התלמידים בכיתות ב' עד יב' וכן תלמידי החינוך המיוחד והמחוננים בבתי ספר ציבוריים, דמוקרטיים ופרטיים.

תכנית יזמות לילדים מאושרת ע"י משרד החינוך ומופיעה במערכת גפ"ן בפורמטים שונים:

"מיומנויות מעולם היזמות" מספרה בגפ"ן 11048 - תכנית דו שנתית לתלמידי ב'-ו' המפתחת בתלמידים מיומנויות מעולם היזמות. התכנית נלמדת בהנחיית המורים בבית הספר, לאחר שמקבלים מגלית זמלר הכשרה של שעתיים וחצי + כל החומרים הנדרשים ללמידה.

"תכנית יזמות לילדים" - מספרה בגפ"ן 1741 - תכנית שנתית לכיתות ד' ומעלה בהנחיית המורים בבית הספר שמקבלים מגלית זמלר הכשרה ואת כל החומרים הנדרשים ללמידה.

"ויקאתון" - האקתונים חווייתיים - מספרה בגפ"ן 11051 - אירוע שיא שנמשך 8-12 שעות (אפשר על פני יומיים) של עבודה בצוותים למציאת פתרונות יצירתיים לאתגרים שמציבים בפני התלמידים. מידע נוסף בדף "האקתונים לתלמידים"

"סדנה בחשיבה יצירתית" - מספרה בגפ"ן 11612 - סדנה חד פעמית של שעתיים בהנחייתה של גלית זמלר

"סדנה בחשיבה חיובית" - מספרה בגפ"ן 11653 – סדנה חד פעמית של שעתיים בהנחייתה של גלית זמלר

"מבוא ליזמות" - מספרה בגפ"ן 11924 – לתלמידי כיתות ד' ומעלה בהנחיית המורים בבית הספר ולאחר שקיבלו מגלית זמלר הכשרה ואת כל החומרים הנדרשים ללמידה.

"פרזנטציה ועמידה מול קהל" - מספרה בגפ"ן 12550 - סדנה חד פעמית של שעתיים בהנחיית גלית זמלר

"הכנת תוכנית עסקית" - מספרה בגפ"ן 12597 - סדנה של 6 שעות – 3 מפגשים של שעתיים בהנחיית גלית זמלר

לחץ כדי לקרוא סקירות והמלצות על התכנית ממנהלים, מורים, הורים, תלמידים ואחרים.

יתרונות שיטת החינוך ליזמות על פי גלית זמלר

על התשובה לשאלה מדוע להשקיע בחינוך ליזמות כבר מגיל צעיר גם בישראל, אחת המדינות היזמיות בעולם? תוכלו לקרוא בדף הבית.

עפ"י תפיסתה של גלית זמלר, חינוך ליזמות משמעותו הקניית ידע ופיתוח כישורים ומיומנויות הנדרשים להצלחה בחיים במאה ה-21 בסביבה תומכת ומעודדת כבר מגיל צעיר תוך התנסות בתהליך יזמי.

גלית זמלר מפתחת התכנית, מאמינה ששיעורי היזמות צריכים להילמד על ידי מורים מצוות בית הספר;

- כאשר מורים עוברים הכשרה בנושא חינוך ליזמות, הם עצמם רוכשים מיומנויות חשובות ונדרשות בעולם שמשתנה במהירות.

- פיתוח אנשי הוראה בנושא חינוך ליזמות מסייע להם ולמערכת החינוך להיות רלוונטים לתלמידים ולהכין אותם להשתלבות ואף למובילים כבוגרים בעולם האמיתי.

- כשמורים בבית הספר מלמדים יזמות ומזהים יכולות שיש לתלמידים שאינן באות לידי ביטוי בגיליון הציונים, אותם מורים מבינים שלתלמידים האלו יש יכולת להצליח בחיים בזכות אותן יכולות. ההבנה הזו גורמת למורים להאמין באותם תלמידים. וכמו שאמר הרב קרליבך: "כל מה שילד צריך זה מבוגר אחד שיאמין בו".

- מעבר לכך, כאשר כל צוות בית הספר עובר הכשרה בחינוך ליזמות (ואת זה צריך לעשות בהדרגה) חל שינוי בתרבות הארגונית של בית הספר, והיא הופכת להיות תרבות יזמית המאפשרת לילדים ולצוות לחלום ולהגשים, על כל יתרונותיה.

- גלית זמלר מקפידה להעביר הדרכה פרונטלית למורים לפני שהם מקבלים את המודולים של תכנית היזמות, וזאת על אף שהם כתובים בצורה ברורה הניתנת ליישום מיידי. שיטה זו מוכיחה את עצמה, משום שבהכשרות הפרונטליות גלית מצליחה להעביר למורים את הרוח היזמית, שמאחורי המילים והמצגות.

- מיומנויות מתחום היזמות משמעותיות להצלחה בחיים ורלוונטיות לכל אחד מילדינו. מיומנויות אלו ניתנות להקניה כבר בגיל צעיר, וככל שנקדים לחשוף את הילדים ללימוד נושא היזמות, כך נצליח לגדל כאן דור של אנשים המאמינים בעצמם וביכולותיהם, והשואפים להטביע את חותמם.

בתכנית מגוון רחב של נושאים מעולמו של היזם, אשר מצד אחד מלמדים את הילדים את כל השלבים אותם עובר היזם משלב הרעיון ועד לביצוע, ומן הצד האחר מטמיעים בילדים את ההבנה כי כל אחד מהם מיוחד בדרכו שלו, ויכול להצליח.

תכנית חדשנית זו הינה ייחודית, חווייתית וזכירה, ומשלבת הרצאות, סרטונים, דוגמאות מחיי היזמים הבוגרים ומסביבתם הקרובה של הילדים, מצגות, הפעלות, משחקים, כתבות מהעיתונות והנעה לחשיבה ביקורתית ולקבלת תשובות.

מצגת זו מספרת בקצרה על תכנית היזמות לתלמידים:

תכנית היזמות בבתי הספר


תכנית יזמות לילדים ולנוער נלמדת בבתי ספר יסודיים, בחטיבות ביניים ובתיכונים.

קראו בדף תכנית היזמות בבתי הספר - היכן וכיצד יושמה התכנית בבתי הספר.

תכנית יזמות לילדים ולנוער של גלית זמלר



בתמונה זו בתי הספר שלימדו עד כה את תכנית יזמות לילדים בארץ

תכנית יזמות לילדים בבתי ספר



וכאן מדינות בעולם בהן נלמדה עד כה תכנית יזמות לילדים ולנוער:

תכנית יזמות לילדים ולנוער הישראלית בעולם

כיצד מיישמים את התכנית?


לרשותכם שני מסלולים לבחירה:

1) שיעורי העצמה המובססים על מיומנויות מעולם היזמות

תכנית דו-שנתית של 26 מערכי שיעור מוכנים ללימוד באופן חווייתי המותאמת לשכבות הצעירות. כל מערך שיעור עוסק במיומנות אחת של היזם. באמצעות תהליך לימוד זה לומדים התלמידים לזהות חוזקות שלהם ושל חבריהם לכיתה, להאמין בעצמם וביכולתם להצליח.

את מערכי השיעורים הכוללים פעילויות, דיונים וסרטונים ניתן לקבל לאחר הכשרה קצרה עם גלית זמלר.


2) תכנית יזמות והוצאה לפועל של מיזמים, ממש כמו יזמים בוגרים

תכנית יזמות לילדים ולנוער לתלמידי כיתות ד' ומעלה ללימוד כישורי פרט יזם, והתהליך היזמי שעובר היזם הבוגר.

התכנית הינה גמישה, וכוללת מעל 20 מודולים מעולמם של היזמים, החל מהמודול הראשון שעוסק בשאלה מיהו יזם? דרך איתור צרכים ובעיות, מציאת פתרונות, איסוף מידע רלוונטי וניתוחו, הכנת מודלים ופיתוח מיזמים בפועל, ועד להכנת תכנית עסקית ושיווקית, הצגת הרעיונות והמיזמים בפני קהל ועוד.

בחירת המודולים מתוך סילבוס התוכנית נעשית ע"י הנהלת ביה"ס ובהתייעצות עם גלית זמלר.

על אף שהנושאים הנלמדים הם מקצועיים וברמה גבוהה, הרי שהם מוגשים לתלמידים ולמורים בשפה המובנת להם, תוך שימת דגש על הנאה, לימוד חווייתי וערכים כדוגמת סובלנות, הקשבה לאחר, יושר וכו'.

התכנית משלבת הרצאת יזם אורח / יזמת אורחת וציון שבוע היזמות העולמי

התכנית מיועדת ליישום עצמאי של ביה"ס. הנהלת ביה"ס תחליט מי מצוות ביה"ס ינחה את התכנית ויעבירה לתלמידים. המורה / הצוות הנבחר יקיים פגישת הדרכה עם גלית זמלר - מפתחת התכנית, ובסופה יקבל את מערכי השיעור (המודולים) בהם הוכשר.

המודול יילמד בכיתה ולקראת מיצוי לימוד התכנים עם התלמידים, מקבל הצוות הכשרה במודולים נוספים מתוך התכנית, וכך הלאה.

כפי שצויין לעיל, גם תכנית זו כוללת סרטונים, דיונים, שאלות, פעילויות, סיפורים ומאמרים כדי להבטיח למידה חווייתית ופעילה.

במסגרת התכנית המלאה הילדים היזמים עוברים את אותו תהליך שעובר היזם הבוגר; הם מזהים צרכים והזדמנויות, מגדירים קהל יעד, מכינים תכנית עסקית ושיווקית, ומקימים מיזם משלהם, כדוגמת המיזמים המופיעים בדף ילדים יוזמים

דוגמה לתהליך מפורט על כל שלביו משלב העלאת רעיונות למיזמים ועד למימוש חלקם ניתן למצוא בדף תהליך בחירת רעיונות למיזמים, בחינתם ומימושם.

הערך המוסף לתלמידים


תוכנית זו היא בעלת ערך רב לתלמידים.

התלמידים לוקחים חלק פעיל בתכנון ובהקמת מיזם, הנובע מרעיון אותו הם עצמם הגו. תהליך זה עשוי להיות חוויה מאתגרת אם כי אפשרית עבור הילדים ולעיתים גם עבור המורים.

בדרך זו התלמידים מפתחים ומביאים לידי ביטוי מיומנויות ביניהן: לתכנן, להציב ולהשיג מטרות, לשכנע, לעשות סקר ולנתח את הנתונים, לשאול שאלות, להאמין בעצמם וביכולותיהם, לדבר מול קהל, לבצע חישובים כלכליים, להיות צרכנים נבונים, לזהות הזדמנויות, להיות קשובים לסביבה, לגלות סובלנות לצרכי האחר והשונה, לפתור בעיות, לגלות יצירתיות, לעבוד כצוות, לפתח כישורים חברתיים, לפתח חשיבה עצמאית וחיובית ועוד.

מה נדרש כדי ליישם את התוכנית?



התכנית בראשי פרקים:

תכנית יזמות לילדים ולנוער הינה תכנית העשרה מודולרית, החושפת את התלמידים לעולמות התוכן של היזמות ולהלך הרוח של היזמים. התוכנית מעצימה כל אחד מהתלמידים כפרט וכצוות ממוקד מטרה. כל הנושאים מועברים לתלמידים בשפתם ובדרך מהנה וחווייתית.

להלן נושאי תכנית היזמות בראשי פרקים:
סוגים שונים של מיזמים, חזון, תכנית עסקית, איסוף מידע, תכנית שיווקית, חדשנות, יצירתיות, הקמת חברה, קניין רוחני, סיעור מוחות, תקציב, משא ומתן, מחזור חיי המוצר, צרכנות נבונה, עבודת צוות, מושגים מעולם העסקים, הומור ואופטימיות, הפיכת קושי להזדמנות, דיבור מול קהל, שיווק באינטרנט, הפקת אירוע, יחסי ציבור אל מול פרסום, מודיעין עסקי, אומנות השכנוע ויזמות חברתית.

קראו עוד על התכנית
חוויות מהתכנית - בבתי הספר השונים
חוות דעת, המלצות ותודות על התכנית

אודות מפתחת התכנית

גלית זמלר

התכנית לחינוך יזמי פותחה כמיזם חינוכי ע"י גלית זמלר - יזמת סדרתית טכנולוגית וחינוכית, מרצה ליזמות, מלווה ויועצת בנושא חינוך ליזמות לבתי ספר, בעלת M.B.A במינהל עסקים ו-B.A במדעי החברה ובמינהל עסקים.

מיזם נוסף של גלית זמלר המעודד יצירתיות וחדשנות בקרב התלמידים הוא מיזם ויקאתון להובלת האקתונים חווייתיים. אלו אירועים חד פעמיים בהם המשתתפים מעלים רעיונות יצירתיים לפתרון בעיות ומציגים אותם באווירה תחרותית.

מה מונע מבתי ספר לחנך ליזמות?

כמי שמקדמת את נושא החינוך ליזמות כבר מגיל צעיר בבתי הספר, ומבינה את חשיבותו הרבה לעתידו של כל אחד ואחת, גלית זמלר סקרנית להבין מדוע ישנם בתי ספר שלא חושפים את התלמידים לתחום היזמות.

נכון לעכשיו, לאור שיחות עם מנהלי בתי ספר, מורים והורים, גלית מצאה תשע סיבות:

1. חוסר מודעות
מנהלים ומורים מבינים שצריך להכין את התלמידים לחיים, אבל אינם מודעים לכך שבאמצעות לימודי יזמות המשלבים הקניית ידע, העצמה, התנסות ומנטורינג, הם יכולים לספק את הצורך הזה, כך שהלמידה תהייה גם מעניינת ומשמעותית.

2. חוסר ידע
לעיתים, יש רצון ללמד את התלמידים שיעורי יזמות, ואפילו בית הספר מקצה לכך שעה שבועית במערכת, אבל חסרים ההכשרה והליווי למורים. במצב זה כל מורה צריך להמציא את הגלגל מחדש כמיטב הבנתו, ולא תמיד המורים יודעים מה ללמד וכיצד. כשחומרי הלימוד מוכנים וכתובים היטב עבור המורים, הם עוברים הדרכה קצרה ועניינית, המאפשרת להם להיכנס לכיתה וללמד יזמות בביטחון.

3. חשש מהנושא
כדי ללמד יזמות על המורים להיות בעלי נכונות לצאת מאזור הנוחות, לאפשר לתלמידים להיות יצירתיים, לדמיין, ולהעלות רעיונות שהם לא תמיד בתחום המומחיות שלהם. מה שחושף את המורה בפני תלמידיו כמי שאינו יודע הכל. ישנם מורים החוששים מהסיטואציה הזו, על אף שאין סיבה לחשוש; אנחנו לא אמורים להבין בכל תחומי העניין של התלמידים, אבל אנחנו כן מסוגלים לעזור להם ולכוון אותם להתפתח בכיוונים שמעניינים אותם.

4. חשש מטכנולוגיה
ישראל נחשבת לאחת המדינות היזמיות ביותר בעולם בעיקר בזכות הפיתוחים הטכנולוגיים החדשניים, ומורים שאינם טכנולוגיים, חוששים מהצורך בידע טכנולוגי, שאין להם. למעשה, היזמות יכולה להיות בתחומים רבים ולא רק טכנולוגית. היזמות יכולה להיות חברתית, פנים-ארגונית, מדעית, סביבתית, פוליטית וכו'. כל מורה יכול לקחת את נושא היזמות לתחום שקרוב לליבו, ובכלל, הרעיון בחינוך ליזמות הוא פיתוח מגוון רחב של כישורים שיסייעו לתלמידים להצליח בכל תחום שיבחרו.

5. התנסות מאכזבת
מנהלים ומורים שחוו התנסות שלילית בהטמעת לימודי יזמות בבית הספר, נרתעים מלנסות שוב. אך כיום יש היצע רחב של אפשרויות ללמד יזמות, וכל בי"ס יכול למצוא את התוכנית המתאימה לו. תכנית יזמות לילדים ולנוער היא אחת מהן.

6. חוסר תקציב
אמנם לימודי יזמות נחשבים לנושא רלוונטי ועדכני, אך לא בהכרח כזה שכרוך בעלויות גבוהות. במיוחד אם מורים מבית הספר הם אלו שמלמדים את התלמידים, ולא מדריכים חיצוניים. כמו כן, פנייה לקהילת ההורים של התלמידים והסתייעות בהם כיזמים אורחים וכבעלי ניסיון בתחומם, יכולים להעשיר את התלמידים ולתרום לקשר של ההורים עם בית הספר.

7. רתיעה מנושא שנתפש כלא ערכי
ישנם בתי ספר הנרתעים מלמצוא את עצמם מעודדים מיזמים שכל תכליתם היא עסקית, בשעה שהם רואים את תפקידם כגוף חינוכי-ערכי. ובכן, כאמור, היזמות היא קודם כל תהליך של הקניית מיומנויות, והבחירה לאיזה תחום לנתב אותה, נתונה בידי הצוות החינוכי, כך שזו יכולה להיות גם יזמות חברתית וערכית, התורמת לחברה ולסביבה ללא שיקולי רווח כספיים.

8. חוסר זמן
סיבה שחוזרת על עצמה בהרבה בתי ספר היא החוסר בזמן, שהרי צריך להספיק וללמד את החומר שבתכנית הלימודים של משרד החינוך. סדר העדיפויות נתון לשיקולי הנהלת בית הספר. מנהלים שרוצים ושמבינים את החשיבות של הכנת התלמידים לעתיד, מוצאים זמן.

9. מלמדים בשיטת ה-PBL
אחד המרכיבים של תהליך היזמות שהתלמידים עוברים, הוא מימוש רעיון למיזם/יוזמה. שיטת ה-PBL, למידה מבוססת פרויקטים, גם היא משלבת הגעה לתוצר. ישנם עוד גורמים משותפים, אך הדגש בחינוך ליזמות, כפי שצויין כאן מספר פעמים, הוא בעיקר על המיומנויות שהתלמידים רוכשים בתהליך. התוצר או הפרויקט הם חלק מהחוויה, אך הם אינם העיקר.



אם יש לכם מחשבות בעניין שהייתם רוצים לשתף, אתם מוזמנים לכתוב לגלית זמלר.

גלית זמלר בהרצאה (באנגלית) באירוע Global Innovation Field Trip


צפו בגלית זמלר מדברת על החינוך ליזמות כבר מגיל צעיר בבתי הספר.

ההרצאה התקיימה במסגרת אירוע בינלאומי של GIFT.

גלית זמלר משיבה על שאלות


איך את יודעת ש"תכנית יזמות לילדים" היא הצלחה?


"המספרים, התגובות, ההתעניינות והביקוש, מוכיחים לי שוב ושוב כי תכנית יזמות לילדים היא סיפור הצלחה.

התחלתי לעסוק בחינוך ליזמות בשנת 2009 בבית ספר אחד (מורשת משה ברמת גן). מאז הצטרפו עשרות בתי ללמד את תכנית היזמות ובכל שנה מצטרפים עוד. לכן אני יודעת שמדובר בהצלחה."


אילו תגובות קיבלת ממנהלים וממורים?


"אני אתן כמה דוגמאות, שהן על קצה המזלג:

היו מנהלות שהכניסו את התכנית בבית ספרן, עברו תפקיד (טובה גולדשטיין, שלומית שפיגלבלט), ואז פנו אלי כדי ליישם שוב את התכנית במטרה שהתלמידים ילמדו את תהליך היזמות. מקרים כאלו ואחרים מעידים על שביעות רצון של המנהלים מהתכנית."

מורים ומנהלים מלמדים שנה אחר שנה את התכנית, ומספרים לי שהתלמידים מחכים בציפייה לשיעורי היזמות. זה מוכיח לי שהצלחתי להגיע ללב התלמידים, ולגרום להם להתעניין, ולהביא את עצמם לידי ביטוי.

היתה מורה אחת (חני ריצ'מונד), שכמה שנים שלימדה את תכנית היזמות בבי"ס פרטי בארה"ב כתבה לי שהיא מתגעגעת ללמד אותה ושהיא למדה ממנה המון. אמירה כזו גורמת לי להבין שהתכנית מעצימה גם את המורים.

בנוסף, מורים שהשתתפו בהשתלמות מוסדית שהובלתי בנושא חינוך ליזמות במסגרת הבית ספרית (בי"ס א.ד. גורדון, בי"ס רמות ויצמן, בי"ס יצחק נבון), כתבו משובים המעידים על התרומה הרבה של הקורס להתפתחותם האישית וליכולתם ללמד את התלמידים מיומנויות לחיים. דרך משובים כאלו אני לומדת עד כמה התוכנית מעניקה למורים ידע והכשרה, הרלוונטים לעולמנו המתקדם ומסייעת להם ללמד וללמוד יחד עם התלמידים.


אילו תגובות קיבלת מתלמידים?


אחת הפניות שקיבלתי היתה מתלמיד (איתי שטיינברג) שהשתתף בקורס היזמות כשהיה בכיתה ה'. הוא פנה אלי אחרי שמונה שנים כדי לספר לי על רעיון שהיה לו למיזם, וביקש להתייעץ איתי. פנייה כזו אחרי כל כך הרבה זמן, מוכיחה לי שלימודי היזמות היו משמעותיים עבורו.

פנייה נוספת היתה מתלמיד (יאיר ויצנהויז), שהשתתף בלימודי יזמות בהיותו בכיתה ג'. אחרי ארבע שנים הוא פנה אלי וסיפר לי שבכוונתו להציג את המיזם אותו פיתח, כשהשתתף בתכנית היזמות בזמנו, בפני תלמידי כיתתו באותה עת (כיתה ז'). הוא אמר שישמח אם אגיע לצפות בו. מבחינתי זהו סיפוק גדול, ושוב הבנה שללימודי היזמות יש השפעה רבה על הילדים.

מקרה נוסף היה כשמורה (לי גליק) חשה שהיא לא מתקדמת עם המודולים של התכנית, כי התלמידים מרבים לקיים דיונים בנושאים שעולים בשיעורי היזמות. מבחינתי זו הוכחה שהתכנית הצליחה. משום שהיא מעוררת עניין ומעורבות בתלמידים, שהם חשובים יותר מאשר התקדמות בחומר. במיוחד כשאותם תלמידים ביקשו מהמורה בשנה שלאחר מכן להמשיך וללמוד יזמות.


האם התכנית הפכה להצלחה גם בחו"ל?


בית ספר פרטי בארה"ב (Hebrew Academy), המעניק לתלמידיו כלים ותכניות מתקדמים מאד, בחר ללמד את תכנית יזמות לילדים הישראלית. המורים העידו שזו תכנית מאירת עיניים, וביה"ס ביקש להמשיך וללמד את התכנית שנה נוספת. מקרה כזה בהחלט מעיד על כך שהתכנית מביאה איתה משהו שונה, חדשני ונדרש. וזו מבחינתי הצלחה.

כמו כן, חברות מסין, הונג קונג, הודו, ווייטנאם, דרום אפריקה, ברזיל, פפואה גינאה החדשה ועוד רכשו רישיונות להפצת התכנית במדינתם. כך שזו בהחלט תחושה של סיפוק שהתכנית הפכה להצלחה בינלאומית.

בנוסף, אני בעצמי מלמדת תלמידים בסין קורס יזמות שנתי מקוון. יש ביקוש לתכנית וזה מעיד על הצלחתה.


מה ההורים של התלמידים אומרים על התכנית?


לפעמים הורים ניגשים אלי באירועים מסכמים בסוף שנה, בהם ילדיהם מציגים את המיזמים עליהם עבדו במהלך השנה. לא פעם הם אומרים לי שאת מה שהתלמידים למדו, הם עצמם למדו בתואר ראשון. מכאן אני מבינה כי הערך שהתלמידים מקבלים במהלך לימודי היזמות הוא גבוה, ושההורים מבינים זאת.

יש הורים שכתבו לי מכתבים על כמה שהילדים שלהם נתרמו מלימודי היזמות. אלו מכתבים שתמיד כיף לקבל.


מתי הבנת שהתכנית משווקת את עצמה?


כל שנה, אני מעודדת את בתי ספר לציין את שבוע היזמות העולמי, וכל שנה עוד ועוד בתי ספר מציינים שבוע זה, אפילו בתי שאינם חלק מתכנית היזמות, מבקשים ליידע אותי על כך.

כאשר מורה (מיכל ממן) שלימדה את תכנית היזמות בבי"ס אחד, עוברת ללמד בבי"ס אחר, ואז מביאה גם לשם את התכנית, אז אני מבינה שהתכנית משווקת את עצמה.

כשאנשים מכל העולם נכנסים לאתר התכנית, ואח"כ יוצרים קשר ומבקשים לדעת כיצד ניתן ליישם אותה בארצם. מזה אני למדה שהתכנית היא חדשנית ברמה עולמית.

וגם כשבתי ספר, שכבר מחנכים ליזמות ומוציאים לפועל יוזמות רבות, פונים אלי משום שהם מעוניינים בתהליך ובעומק שהתכנית מציעה. אז אני יודעת שלתוכנית יש ערך מוסף ואמיתי. ערך זה נובע מהיותי יזמת שמכירה מקרוב ומניסיון את עולם היזמות.


מה התגובות שהכי ריגשו אותך עד כה?


אני תמיד מתרגשת כשאני מקבלת מיילים מאנשים מכל העולם, הורים, מורים, מנהלים, אנשי עסקים ואחרים, שמעודדים אותי על המפעל הזה שנקרא "תכנית יזמות לילדים" ואומרים לי שאני מהווה עבורם השראה.

היתה אמא אחת, שבנה השתתף בקורס היזמות בהיותו בכיתה ו'. היא פנתה אלי אחרי שמונה שנים כדי לברר האם ביתה, תלמידת כיתה ז' יכולה להצטרף למסגרת שבה לומדים את תכנית היזמות. פנייה כזו מרגשת וגורמת לי להבין שהתכנית השאירה חותם, לא רק על התלמיד, אלא גם על משפחתו.

מרגש אותי לשמוע מורים ששומעים הרצאה שלי על יזמות בכלל ועל החינוך ליזמות בפרט ואומרים לי שאני מביאה משהו אחר, משום שאני מגיעה מחוץ למערכת החינוך, משום שיש לי ניסיון אמיתי כיזמת ומשום שאני אמא לילדים.

ריגש אותי שנציג ממשלה בהודו הגיע לישראל כדי להיפגש איתי ומסביר שאת החינוך ליזמות הם רוצים ללמוד מישראל, וכי הוא מעוניין ביישום תכנית היזמות בבתי ספר בהודו, זו גם תחושת סיפוק וגם תחושה של גאווה במדינה.

כאשר בית ספר פרטי ומבוסס בישראל (קינג סולומון), שיכול לאפשר לעצמו לרכוש כל תכנית שהוא רוצה, בחר ללמד את התכנית, וצוות המורים שלו גילה התפעלות ממנה. זה גרם לי להבין שהתכנית עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

תמיד מרגש אותי לשמוע שהמורים מספרים כשמורים מספרים שהורים מתקשרים אליהם כדי לברר 'באילו שיעורים מדובר?', משום שהילדים חזרו הביתה וסיפרו שהם מאד נהנים בשיעורי היזמות.

אני מרגישה סיפוק שכשנגמר השיעור התלמידים מרגישים שהוא נגמר מהר מידי או שאינם ממהרים לצאת להפסקה, אלא נשארים כדי לשאול שאלות ולספר על הרעיונות שלהם למיזמים. כך הם מוכיחים שנושא היזמות, על היבטיו השונים, מעניין אותם.

צור קשר

אם גם אתם חושבים שלימודי היזמות חשובים להצלחתם של התלמידים בחיים האמיתיים - צרו קשר.

מפת בתי ספר


במפה זו מופיעים בתי הספר אשר לימדו עד כה את תכנית היזמות בישראל:

אתר תכנית יזמות לילדים וגם דף זה תורגמו לאנגלית. לצפייה: Entrepreneurship for Kids Program Encourage Entrepreneurship Education from an Early Age

מידע אודות תוכנית היזמות
עוד על התכנית

יישום התכנית בבתי ספר
המלצות וחוות דעת
אודות גלית זמלר מפתחת התכנית
חוויות מתכנית היזמות
חוויות מהתכנית חלק 2
מיזמים של ילדים
מיזמים של ילדים חלק 2
רעיונות של ילדים למיזמים
רעיונות נוספים למיזמים
תהליך בחירה ומימוש מיזם
מרצים אורחים
התכנית בראשי פרקים
כתבו עלינו
שבוע היזמות העולמי בבתי הספר
מפת בתי הספר שיישמו את התכנית

צפייה בדפי האתר

קידום חדשנות באמצעות האקתונים וחינוך ליזמות
אודות גלית זמלר ופועלה
האקתונים חווייתיים
צרו קשר עם גלית זמלר